Consell de Cent, 365 – 08009 Barcelona

El president de la METGEC a L’Econòmic: “S’ha perdut una gran ocasió per endreçar la professió”

Miquel Darnés és entrevistat al diari L’Econòmic com a president de la Mesa d’Enginyeria Tècnica i de Graduats en Enginyeria de Catalunya (METGEC). En l’article parla de com el Pla Bolonya ha creat confusió i de les mesures que proposa l’entitat que presideix.

La METGEC va impulsar, el mes de novembre 2018, un acte amb professionals de les distintes àrees implicades sobre l’estat actual dels graus en enginyeria. De la jornada en va sortir aquest document, amb set propostes per millorar la situació. El diari L’Econòmic se n’ha fet ressò, en un reportatge de dues pàgines, de les conclusions extretes a l’acte i, a més, ha comptat amb el testimoni de Miquel Darnés, degà del Col·legi i president de la METGEC.

En l’article, Darnés lamenta que el Pla Bolonya hagi estat una ocasió perduda per “endreçar la professió”. En aquest sentit, ha defensat “la creació d’un sol nivell d’enginyeria” i “situar els màsters en el terreny de l’especialització”. Creu que la diferenciació entre els graus tradicionals i els màsters “està desfasada” i que s’hauria d’anar “cap a un sol nivell d’enginyeria”.

Llegir article sencer aquí