Consell de Cent, 365 – 08009 Barcelona

Comunicat

Les entitats i col·lectius de la METGEC volem expressar el nostre rebuig a l’agressió militar empresa pel govern rus contra la integritat territorial de l’estat sobirà d’Ucraïna.

La invasió de l’exèrcit rus sobre el territori d’Ucraïna és una violació flagrant de la Carta de les Nacions Unides i del Dret Internacional, i posa en perill l’ordre internacional vigent i la pau en el continent europeu.

No creiem en l’amenaça ni en la força com a eines per resoldre contenciosos i disputes. La política i la democràcia han de servir per poder dirimir els conflictes d’interessos, siguin del tipus que siguin.

L’agressió militar, que ja ha començat, suposa un retrocés en l’estabilitat social, política i econòmica del nostre entorn i, sobretot, un drama humà de gran magnitud. En conseqüència, ens comprometem a difondre activament la cultura de la pau i donarem suport a les iniciatives que suposin passos cap a l’aturada de l’agressió militar.

Des de la METGEC donem el nostre suport a les persones que formen part de la comunitat ucraïnesa aquí i a aquelles famílies en xiquets i xiquetes que en algun moment han volgut que els seus fills/es es trobessin acollits a Catalunya.

Col·legis Professions que s’adhereixen al manifest: